نخستین سری لوکوموتیوهای MAP۲۴ مپنا تحویل فولاد مبارکه شد

نخستین سری لوکوموتیوهای MAP۲۴ گروه مپنا، تحویل شرکت فولاد مبارکه اصفهان شد و قرارداد ساخت و تأمین ۵۰ دستگاه لوکوموتیو باری به مرحله اجرا رسید.

نخستین سری لوکوموتیوهای MAP۲۴ گروه مپنا، تحویل شرکت فولاد مبارکه اصفهان شد و قرارداد ساخت و تأمین ۵۰ دستگاه لوکوموتیو باری به مرحله اجرا رسید.
مدیرعامل گروه مپنا، صبح روز یکشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۰، در مراسم تحویل نخستین سری لوکوموتیوهای MAP۲۴ در کارخانه شرکت مهندسی و ساخت لوکوموتیو مپنا گفت: بر اساس مفاد قرارداد، ۵۰  دستگاه لوکوموتیو باری تا ۲۴ ماه آتی تحویل فولاد مبارکه می‌شود.
عباس علی‌آبادی، گفت: امروز محصولات مپنا در همه حوزه‌های فعالیت این گروه در اختیار شرکت‌های بزرگ کشور قرار می‌گیرد که حرکت بزرگی برای تأمین نیازهای داخلی است.
وی خاطرنشان کرد: در گذشته، همکاری گروه مپنا با فولاد مبارکه به صورت سازمان یافته نبود، اما امروز شاهد مشارکت منسجم بین این ۲  مجموعه صنعتی کشور هستیم.
علی‌آبادی افزود: بیش از ۹۰ درصد قطعات لوکوموتیو MAP۲۴ با قدرت سه هزار و ۳۰۰ اسب بخار، به دست متخصصان داخلی طراحی و تولید شده است و از نظر کیفیت با لوکوموتیوهای وارداتی برابری می‌کند. نگهداری و تعمیرات اساسی این لوکوموتیو نیز در داخل انجام می‌شود و در نتیجه هزینه‌ها در این زمینه به کمترین سطح خود رسیده است.
وی با اشاره به امتیازات لوکوموتیو MAP۲۴ گفت: با توجه به آنکه لوکوموتیو ماشینی گران‌قیمت محسوب می‌شود، ساخت، تعمیر و نگهداری آن در داخل کشور امتیازی بزرگ است. از دیگر نکات متمایزکننده این دستگاه از دستگاه‌های مشابه نیز، طراحی فضای باز کابین لوکوموتیوران و امکان کاربری آسان با سایر کارکنان است.
مدیرعامل گروه مپنا، با تأکید بر مدیریت و برنامه‌ریزی دقیق در اجرای این طرح عظیم در گروه مپنا، تصریح کرد: با تقسیم مراحل طراحی و تولید محصول به پنج بخش اصلی شامل “شاسی و بدنه لوکوموتیو، بوژی‌ها، سیستم برق و کنترل، سیستم انتقال قدرت و سیستم ترمز”، روند تولید ساده‌تر شد و سرعت کار افزایش یافت.
وی افزود: تاکنون ۲۰ دستگاه لوکوموتیوMAP۲۴   وارد خطوط ریلی کشور شده و پنج دستگاه دیگر نیز در حال آماده‌سازی برای بهره‌برداری است. از این تعداد، ۱۰ دستگاه به بخش خصوصی واگذار شده است. همچنین قرارداد ساخت ۳۵ دستگاه دیگر MAP۲۴  میان شرکت مهندسی و ساخت لوکوموتیو مپنا و شرکت حمل و نقل چندوجهی مپنا نهایی شده است که طبق برنامه زمان‌‍بندی تحویل خواهد شد.
علی‌آبادی گفت: با ورود لوکوموتیوهای MAP۲۴  به خطوط راه‌آهن کشور، قدم بزرگی در راه پیشرفت تولید داخلی برداشته شده و ظرفیت حمل بار افزایش یافته است، ضمن آنکه امکانات بیشتری هم برای جابه‌جایی کالاها ایجاد شده است؛ امکاناتی که زیرساخت لازم برای رشد اقتصاد ریلی کشور را فراهم می‌سازد.
در ادامه، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان نیز با ابراز خرسندی از تحویل سری نخست لوکوموتیوهای باری MAP۲۴ گفت: صنعت فولاد کشور، تاکنون گام‌های بلندی برای توسعه تولید و خودکفایی داخلی برداشته است.
محمدیاسر طیب‌نیا اظهار داشت: تا سال ۱۳۵۷، یک میلیون تن فولاد در کشور تولید می‌شد، اما امروز این رقم به بیش از ۳۰ میلیون تن افزایش یافته و ایران از این نظر در جایگاه دهم جهان قرار دارد.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: یکی از مسائل و گلوگاه‌هایی که صنعت فولاد با آن مواجه است، بحث‌های زیرساختی مانند تولید برق، گاز، انرژی و زیرساخت‌‎های حمل و نقل است.
وی با اشاره به تأمین ۵۰ دستگاه قطار باری مورد نیاز شرکت فولاد مبارکه توسط گروه مپنا گفت: این اقدام حرکتی ارزشمند برای برداشتن بخشی از مشکلات صنعت فولاد کشور است.
طیب‌نیا خاطرنشان کرد: فولاد مبارکه و صنعت فولاد به عنوان یکی از صنایع پیشران، توفیق‌های بسیار خوبی طی چهار دهه گذشته داشته است .
شایان ذکر است، لوکوموتیو MAP۲۴، بر پایه دانش مهندسی متخصصان ایرانی طراحی، تأمین، مهندسی و تولید شده است؛ محصولی که نتیجه مدیریت و برنامه‌ریزی دقیق و بهره‌وری از تجربه‌های پیشین گروه مپنا در کارخانه مهندسی و ساخت لوکوموتیو مپنا محسوب می‌شود.
لوکوموتیو MAP۲۴، نخستین لوکوموتیو باری است که مالکیت طراحی و فرایندهای تأمین آن در اختیار یک شرکت ایرانی است و زنجیره تأمین آن بر اساس برنامه‌ریزی‌های گروه مپنا شکل ‌گرفته است. تا پیش از این، عملکرد شرکت‌های ایرانی در این حوزه، منحصر به مونتاژ و بهره‌برداری بود.

به اشتراک گذاری:
پیمایش به بالا